Na Yves Saint Laurent klaagt Christian Louboutin nu het schoenenmerk Carmen Steffens aan. Kortom, Louboutin is duidelijk op oorlogspad.

Christian Louboutin heeft wederom een merk aangeklaagd voor het kopiëren van zijn iconische rode zool. Zo moest Yves Saint Laurent al onlangs het boetekleed aantrekken en nu beschuldigt de schoenenkoning het Braziliaanse merk Carmen Steffens van kopieergedrag.

Alleenrecht op rood

Carmen Steffens heeft via een persbericht laten weten zeer verrast te zijn over de aanklacht. Het schoenenmerk uit São Paulo verbaast zich vooral dat Christian Louboutin probeert alleenrecht te krijgen op een kleur. Volgens Carmen Steffens gebruiken zij al jaren gekleurde zolen waaronder ook rood, maar wel een andere tint rood dan Louboutin.

Schoenenkoning Christian Louboutin liet in 2008 zijn rode zool patenteren. Maar ook dit ziet het Braziliaanse merk niet als een probleem. Zo liet een woordvoerder weten: “Carmen Steffens produceert al sinds 1996 schoenen met rode zool, allang voordat Mr. Christian Louboutin deze populariseerde. Wij zijn dan ook optimistische ingesteld over deze aanklacht.”

Christian Louboutin wilde zelf niet reageren op het vermeende kopieergedrag. Er zit dus niet anders op dan geduldig af te wachten, maar ik heb een vermoede dat dit niet het laatste merk is dat Louboutin aanklaagt vanwege een rode zool.

Add Your Comment