Schoenenkoning Christian Louboutin viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. Daarom is het de hoogste tijd om zijn meest bijzondere schoenen op een rijtje te zetten.

Christian Louboutin schoenen zijn voor veel vrouwen de Holy Grail op schoenengebied. De bekende rode zool heeft op dames eigenlijk hetzelfde effect als de cape van een matador heeft op een stier. Want een paar sexy en meestal ietwat over de top Louboutins zul je niet snel over het hoofd zien.

De schoen met de rode zool

De rode zool van Christian Louboutin is echt een begrip geworden. De ontwerper kwam in 1992 op het idee toen hij vond dat er iets ontbrak aan een het prototype van de Pensée. Toen hij een van zijn assistentes haar nagels rood zag lakken had hij door wat er miste. Hij griste het potje uit haar handen en verfde de onderkant van de schoen rood en de wereldberoemde China Red zool was geboren.

Als Christian Louboutin aan het ontwerpen slaat moeten de omstandigheden ideaal zijn. Dit houdt in dat als hij zomerschoenen creëert het ook echt bloedheet zijn. Louboutin zegt dat hij zich hierdoor veel beter kan inbeelden hoe het model uiteindelijk zal staan. Ook haalt hij zijn inspiratie uit de meest vreemde dingen. Zo liet hij zich ooit leiden door afval, een botanicus, een prullenbak en een zakdoek met make-up. Dit alles resulteerden in bijzondere Christian Louboutin schoenen zoals de Popi, Maralena en Kryptonite.

Add Your Comment