coco-avant-chanel
Twee jaar geleden kondigden we het al aan, maar nu is het dan eindelijk bijna zover. De film Coco avant Chanel, over het leven van modekoningin Coco Chanel, draait sinds 28 mei in de bioscoop. Ben jij een echte Chanel liefhebber, dan mag je deze film zeker niet missen. Want Karl Lagerfeld heeft de schitterende kostuums ontworpen.

Weinig mensen kennen de oorsprong van Chanel, één van de belangrijkste mode-imperiums ter wereld. De wieg van Gabrielle Coco Chanel, vertolkt door Audrey Tautou, stond in een vervallen armenhuis in Zuid Frankrijk, waar haar veelbewogen carrière begon.

De prachtige film volgt het latere stijlicoon van haar start in een klein accessoirewinkeltje tot de oogverblindende glamour van de Parijse haute couture. Gabrielle Chanel, die het gezicht van de 20e eeuw bepaalde met haar visie op mode, bleek een vrouw die wist hoe mode gebruikt kon worden. Ze ontwierp een stijl die niet alleen alle andere trends in de schaduw zette, maar die honderd jaar later nog steeds modieus is. Zo creëerde ze de garçonne-look, bedacht het minimalistische zwarte avondjurkje en bracht Chanel No. 5 uit, nog steeds één van de meest verkochte parfums ter wereld.

Coco avant Chanel  is een meeslepende film en geeft een heldere kijk op het onstuimige leven van Coco Chanel. Coco wist van Chanel een tijdloos symbool van onafhankelijkheid en elegantie te maken. Tientallen jaren later wordt ze nog steeds gezien als een revolutionair figuur in de modewereld.

Trailer Coco avant Chanel

[flv:https://www.modeblog.nl/coco-avant-chanel-trailer.flv 572 303]

Add Your Comment