De 4 grote modeweken lijken weer door 1 modedeur te kunnen. Want de fashion weken hebben hun conflict opgelost, nadat New York en Londen hebben besloten om de data van de modeweken te verschuiven.

Afgelopen september liep de strijd tussen de New York, Londen en Milaan fashion Week hoog op toen de organisatie van de modeweek in Milaan aankondigde om de zomer 2013 shows te plannen van 19 tot 25 september 2012. Niet het meest geniale idee, want hierdoor zouden de data van deze modeweek die van New York en Londen overlappen.

Omdat de bezoekers en modellen niet op 2 plaatsen tegelijk kunnen zijn, hebben de modeweken nu toch besloten om hun conflict bij te leggen. Londen en New York kiezen namelijk eieren voor hun geld en verschuiven hun data voor de grotere Milaan Fashion Week.

Nieuwe data

Kortom dat houdt in dat schema van de shows waarop de zomer 2013 collectie gepresenteerd wordt er als volgt uitziet: De New York Fashion Week vindt nu plaats van 6 september tot 12 september gevolgd door de Londen Fashion Week van 14 september tot 18 september. Van 18 september tot 25 september wordt de Milaan Fashion Week gehouden en Parijs sluit de modeparade van 25 september tot 2 oktober af.

Add Your Comment