Voor velen lijkt het alsof de winter bijna voorbij zou moeten zijn. Toch komen er nog enkele koude maanden aan. Ideaal weer om even na het shoppen te genieten van rust en een heerlijk aperitiefje. België heeft heel wat leuke steden waar restaurantjes en bars je zintuigen heerlijk kunnen prikkelen. De top 5:

5. Coffee & Curiosa & Champagne in Gent
Op vijf komt Coffee & Curiosa & Champagne in Gent. Dit plekje ligt in de schaduw van het Gentse Gravensteen. Het interieur brengt je helemaal tot rust. Porseleinen soepterrines, oude fotokaders en sierkussens vormen een opmerkelijke setting waarin je perfect kan genieten van een warme wafel, een stevige T-bone steak en een glinsterende coupe champagne, hopelijk niet in die volgorde! Ook het aanbod aan koffie doet je hart smelten. De Bavarian Mint is een absolute aanrader als je houdt van advocaat en slagroom. Heerlijk bij een gebakje of een gezellige babbel met je vriendinnen. Je vindt Coffee & Curiosa & Champagne aan de Geldmunt 6 in Gent.

4. Choosy in Brussel
Op vier staat de hippe juice bar, Choosy, in Brussel. Stel je eigen wondersapje samen of ga voor één van de vertrouwde drankjes zoals de Blooby met wortel, sinaasappel en ananas. Hier kun je echt experimenteren met smaken, ideaal voor een korte rustpauze tussen de boetiekjes. Je vindt Choosy in de Steenstraat, nummer 40.

3. Den Bourla in Antwerpen
De derde plaats is veroverd door Den Bourla op de Graanmarkt in Antwerpen. Het is de perfecte plek om heerlijk te aperitieven of op een zondag je tegoed te doen aan een verrukkelijke crème brûlée. Kies je voor een dagmenu, probeer dan zeker eens à la maman, een heus begrip in de kern van Antwerpen.

2. Red Pepper in Oostende
Op de tweede plaats staat Red Pepper uit Oostende. Eén van de ontdekkingen door het Vlaamse programma ‘Mijn Restaurant’. Een jong koppel stelt je pure luxe voor. Je hebt er een zakelijk menu voor bij de business lunch maar ook heerlijke hoofdgerechten en desserten voor bij het shoppen. Oostende is tegenwoordig de winkelstad bij uitstek aan de Belgische kust. De Red Pepper vormt een bijkomend argument waarom je er eens moet zijn geweest zijn.

1. Boon in Hasselt
De eerste plaats behoort toe aan Boon, uit Hasselt. Boon’s meester chocolatier Patrick Mertens toont er zijn ware chocoladekunst. En wat nog leuker is, je kan ze proeven ook. Probeer er eens de pralines met citroengras of saffraan. En wandel daarna het atelier eens binnen waar je jouw zintuigen nog wat verder kan prikkelen. Eindig met een glaasje warme wijn of een kopje koffie en kom tot rust, voor je Hasselt als modestad wat verder onder de loep neemt.

Add Your Comment