Ralph LaurenLouis VuittonMarc by Marc Jacobs

De heuptas is deze winter weer helemaal hip volgens de Britse Vogue. Deze zomer was de heuptas zo hier en daar alweer te zien. Dolce&Gabanna had bijvoorbeeld een riem met daaraan een klein tasje in de collectie. Deze combinatie leek toch erg veel op een heuptas, alleen dan een stuk hipper.

Begin jaren negentig was de heuptas erg hot, waarna het tasje geleidelijk uit het straatbeeld verdween. Deze winter is het absoluut niet de bedoeling dat we massaal naar de Kipling store gaan, om daar een buidel te kopen met de vrolijk gekleurde aap. Dit najaar zijn het designers heuptassen! Zo heeft Louis Vuitton al een aantal jaar een kleine heuptasje in de monogram collectie, die erg handig is voor een avondje uit.In de wintercollecties van Marc by Marc Jacobs, Etro, Anna Sui, Ralph Lauren en Louis Vuitton zijn verscheidene heuptassen verkrijgbaar. De maten variëren van groot tot klein. De ene is mooi de andere spuuglelijk. Normaal gesproken ben ik helemaal weg van Luis Vuitton maar dit najaar vindt ik de LV heuptas echt afgrijselijk lelijk!

De heuptasjes van Marc by Marc Jacobs en Ralph Lauren zijn wel weer erg leuk en klein. Ralph Lauren zit duidelijk op één lijn met Dolce&Gabanna, het model lijkt namelijk erg veel op de zomer variant van D&G. Ralph gaat alleen niet voor knalkleuren en kiest voor chiquer leer .

Deze winter wil je natuurlijk niet met je hippe heuptas het toeristeneffect van de jaren negentig imiteren. Maar hoe moet de heuptas dan wel gedragen worden? Heel simpel! Draag je heuptas niet zoals op de foto van Marc Jocobs, maar neem Ralph Lauren als voorbeeld. Combineer het tasje op een simpele stijlvolle of stoere outfit. Draag het bijvoorbeeld op een mooie jurk als riempje of op een broek met daarboven een stoer lerenjasje. Tot slot nog 1 tip, de trendy heuptas staat wel het beste bij de petites.