De laatste fashion trends voor aankomende winter

Modetrends door mode modeblog

Met contrasterende zwart-wit graphics, rauwe punk, tribal, militaire invloeden en een comeback van de jaren 80, zie je in het winterseizoen van 2015/2016 een focus op persoonlijke stijl.

Zwart-wit

Of het nu in blokken, strepen, diamanten of zebra prints is, zwart-wit is hot. Op de catwalk zagen we al optische stijl illusies die je dit seizoen steeds vaker ook op straat tegen zal komen. Gaat een jurk met dambord motief je nog te ver? Dan vind je in de Omoda.nl van Fashionlab ook talloze accessoires die je outfit deze winter van een trendy accent voorzien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zwarte Omoda sjaal Twice, waarin zigzaggende zwarte en witte lijnen elkaar afwisselen in een patroon dat je duizelig maakt als je er te lang naar kijkt.

Militaire stijl

We zagen blauwe marine uniforms met gouden borduursels, lange zwarte capes met leren knopen en meer. D militaire stijl gaat deze winter frontaal in de aanval met invloeden uit de Amerikaanse marine, de Marokkaanse nationale garde en de Britse Royal Guard. Gaat het je net wat te ver om direct als een deserteur van het Vreemdelingenlegioen over straat te gaan, dan kan een paar strenge militaire laarzen of boots zorgen dat je er deze winter weer helemaal hip bij loopt!

Vinyl

Een trend die ons een beetje aan 50 Shades deed denken zag je op de catwalk bij Dior's herfst/winter collectie. De lange, gladde vinyl trenchcoats, door Vogue de 'highclass 80's hooker look' gedoopt, hebben we nog niet op straat gezien. Het gebruik van glad, glanzend vinyl in andere kledingstukken begint wel door te druppelen en vooral in de hoge laarzen zien we veel hoogglans dit winterseizoen.