Apple komt binnenkort met de iPad 2. Wat naast een aantal technische veranderingen nieuw is aan deze iPad is dat je de iPad 2 kunt customizen met Smart Covers.

Voor de nieuwe iPad 2 komt Apple met gekleurde Smart Covers van leer of polyurethaan. Het design van de Smart Covers is op zich niet heel bijzonder, maar wat handig is dat de cover op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kun je de cover opvouwen als een driehoek waardoor je het kunt gebruiken als een standaard. Verder gaat de iPad bij het openen of sluiten van de cover automatisch aan of uit en wordt het scherm schoon geveegd door de binnenkant van de cover als je deze opent.

Naast de handige cover verschilt de iPad 2 ook qua design en techniek iets van de eerste versie. De nieuwe iPad 2 heeft ook een 9,7 inch scherm, maar is wel zo’n 15 procent lichter en 33 procent dunner.  Ook heeft de tablet nu 2 camera’s waarvan de achterste gebruikt kan worden voor het maken van foto’s en de voorste voor videochat. Daarnaast heeft de iPad 2 een snellere processor, een hogere schermresolutie en kun je kiezen uit een exemplaar met Wifi of uit een Wifi+3G versie.

Naar schatting zijn er ruim 220.000 iPads verkocht in Nederland en 95.000 is België. Of de nieuwe iPad 2 deze verkoopcijfers gaat overtreffen is maar de vraag omdat HTC, Samsung, Motorola en LG met nieuwe tablets op de markt komen.

De iPad 2 van Apple is vanaf 25 maart verkrijgbaar in een witte en zwarte variant.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=ffl3p8FR1X8[/pro-player]

Add Your Comment