Cruise collectie

De Cruise collectie, een collectie tussen herfst en lente was ooit bedoeld voor upper class dames die tijdens de gure wintermaanden hun heil zochten op warme eilanden en andere prettige oorden per cruise. Anno 2008 is de cruisecollectie niet meer alleen voor de aller rijkste. Vliegtickets naar tropische bestemmingen zijn voor een veel groter publiek bereikbaar en ook in het Midden Oosten, waar winters niet bestaan, groeit de vraag naar fashionable tussenseizoenskleding.

Het leidde ertoe dat na de Amerikaanse modehuizen, die de trend al langer begrepen, ook Europese merken met Cruise collecties kwamen. En waar vroeger de  cruiseshows niet verder kwamen dan de marinetrui, bermuda en cocktailjurk pakken de grote merken het tegenwoordig veel beter aan. Cruise of Resort collecties worden getoond middels shows in vliegtuigloodsen of op schepen. Er is zelfs sprake van een cruise fashion week in New York.

Dior en Chanel maken al langer Cruise collecties, maar verkopen deze in Europa ook? Volgens Chanel in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam verkoopt de Cruise collectie goed en komen de klanten zelfs speciaal daarvoor naar de winkel.

Binnenkort vind je op Modeblog meer over de verschillende Cruise collecties.

Bron: Fashionunited

Add Your Comment