De ruit is trendy deze winter

De wintercollectie hangt al mondjesmaat in de winkels en dagelijks druppelen er nieuwe items binnen. Maar wat zijn nou de modetrends van dit najaar? De ruit is één van de trends die we deze winter veel gaan zien. 

De ruit is er deze herfst/winter in alle soorten en maten zoals; de schotse ruit, een gekleurde ruit, een grote ruit, een kleine ruit, een vrolijke ruit en een subtiele ruit. Niet alleen is de ruit zoals altijd terug te vinden in de collectie van Burberry maar ook andere designers zijn gecharmeerd van de ruit. In de collecties van Marc Jacobs, Moschino, Alexander McQueen en Bottega Veneta is de ruit volop aanwezig .

Volgens de Avantgarde moet er bij deze trend gedacht worden aan Schotse hooglanden in de winter vertaald naar het dagelijkse leven in de stad. Niet te vooruitstrevend en de romantiek van het gewone simpele leven staat centraal.

Vindt je een geruite jas of rok te veel van het goede, geen probleem! Deze winter vindt je de ruit overal in terug zoals in tassen, schoenen, sjaaltjes, panty’s, handschoenen, petjes en mutsen. Wil je liever niet dat iemand jouw ruit ziet, kies dan een keer voor sexy geruite lingerie. Speel je liever op safe, kies dan voor een mooie Burberry tas.

Combineer de ruit wel goed, anders kun je last krijgen van het oma-effect. Draag je een geruit jasje combineer deze met een rustige rok of onderbreek een geruite jurk door een leuke riem of een mooie sjaal. Op de catwalk werd de ruit ook gecombineerd met spijkerstof. Kortom je kan de ruit deze winter met van alles mixen.