Gisteren maakte Dior bekend John Galliano te hebben ontslagen. Vandaag reageerde een aantal designers op het ontslag van John Galliano.

De modewereld is in schok sinds het nieuws bekend werd gemaakt dat John Galliano is ontslagen door Dior. Galliano werd vorige week gearresteerd in Parijs en vervolgens aangeklaagd wegens antisemitische uitlatingen. Hoewel de uitspraken van de ontwerper behoorlijk hard waren reageren veel designers geschokt op zijn ontslag en vinden ze dat Galliano dit absoluut niet verdient.

Zo reageerde Giorgio Armani met: “Ik vind het heel triest voor hem. Het is overduidelijk een zeer moeilijke tijd voor John. Ik vind het ook erg dat hij is gefilmd zonder dat hij dit wist.” Ook Stefano Gabbana steekt de ontwerper een hart onder de riem met de woorden: “Ik vind het zo erg voor John Galliano!”

Roberto Cavalli staat ook achter John Galliano. “Ik geloof het niet. Ik ken John al zoveel jaar en hij is een geweldig persoon. Ik kan niet geloven dat hij zulke racistische opmerkingen zou maken tegen iemand, omdat hij zo internationaal is. Ik denk dat iemand hem slecht op de kaart wil zetten. Dior zou een grote rode loper voor hem moeten uitrollen. Hij heeft het modehuis immers gemaakt tot wat het vandaag de dag is. Ik wil niemand veroordelen, maar ik houd van John en John ik sta achter je,” aldus Cavalli.

Toch zijn er ook een aantal designers die het gedrag van John Galliano afkeuren. Zo liet Karl Lagerfeld weten woedend te zijn op de voormalige Dior ontwerper. Hij vindt het vooral erg voor CEO Bernard Arnault die de ontwerper in 1995 binnenhaalde bij LVMH en hem een baan gaf bij Givenchy en vervolgens bij Dior. “Het is verschrikkelijk voor de modewereld! Nu gaan mensen misschien denken dat elke designer zo is. Als publiek persoon moet je extra voorzichtig zijn. Je kunt niet in het openbaar dronken zijn. Ik ben woest op Galliano omdat hij LVMH hiermee ten schande heeft gemaakt,” melde Karl Lagerfeld.

Verder gaat het gerucht dat John Galliano een advocaat in de arm heeft genomen om zijn ontslag bij Dior aan te vechten. Hij zou zijn oog hebben laten vallen op Gerrard Tyrrell, dezelfde advocaat die Kate Moss enkele jaren geleden bijstond toen zij in opspraak raakte wegens cocaïnegebruik.

Add Your Comment