Modelabel Diesel en autofabrikant Fiat hebben hun krachten wederom gebundeld en lanceren een speciale Fiat 500C by Diesel. Oftewel een Fiat 500 cabriolet met typische Diesel elementen.

De Fiat 500C by Diesel is ontworpen door Fiat en het Diesel designteam en wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage. De auto is gebaseerd op de bestaande Fiat 500 by Diesel, maar is dit keer voorzien van een linnenkap.

De Diesel cabriolet is verkrijgbaar in de volgende kleurencombinaties: groen met een zwart dak, zwart met een zwart of rood dak en in het blauw met een beige dak. Andere opvallende elementen zijn de lichtmetalen velgen met daarop het Diesel logo en de Diesel sierstrips. Daarnaast is de auto ook voorzien van mat gepolijste stalen buitenspiegels, bumpers en grille.

Ook aan de binnenkant van de cabrio zijn verschillende Diesel snufjes verwerkt. Zo zijn de stoelen uitgevoerd in donkere jeansstof met gele stiksels en laten we hopen dat de stof niet zo afgeeft als sommige jeans doen. Verder is het Diesel logo op de pookknop en op het instrumentenpaneel verwerkt en zijn de zijkanten van de voorstoelen voorzien van een speciaal zakje, dat geïnspireerd is door de vijfde pocket van de Diesel jeans.

De Fiat 500C by Diesel is vanaf mei in Italië te koop voor een vanaf €18.000. Het is niet bekend of de Diesel cabriolet ook in Nederland verkocht gaat worden.

Advertorial

Add Your Comment