Goud is verweven in de geschiedenis van het modehuis Dior. Dit was dan ook de reden dat de Dior make-up voor Kerst 2011 helemaal in het teken staat van goud.

De Dior make-up collectie voor Kerst 2011 heet Les Rouges Or. Or komt uit de naam van Christian Dior, maar het betekent in het Frans ook goud. Goud is altijd duidelijk aanwezig geweest bij Dior, zowel in de kleding als in de parfumflacons. Nu is er dan ook een make-up collectie geïnspireerd op goud. Dat wil zeggen, nagellak en lippenstift, want de collectie is niet heel uitgebreid.

Lippenstift


De collectie mag dan wel niet zoveel verschillende producten bevatten, lippenstift is er genoeg. De Dior Les Rouges Or lippenstift is er in maar liefst 7 verschillende kleuren. Vooral de kleur Or etoilé valt op, gouden ster is een duidelijke benaming voor deze gouden lippenstift. Cinderella is een zachtroze tint met een gouden ondertoon en ook Versailles is een vrij subtiele nuance. Constellation valt meer op, deze oranjeroze lippenstift heeft een mooie gouden shimmer.

Met de andere 4 kleuren kun je de lippen behoorlijk laten opvallen. Fantasque en Nocturne zijn hardroze en donkerrood, terwijl Victorine en Belle de Nuit meer richting oranje neigen. Ook deze lippenstiften hebben uiteraard een gouden glans.

Nagellak


In de Dior make-up collectie voor Kerst 2011 zitten 4 kleuren nagellak. De 2 gouden tinten hebben de namen Or Divin en Exquis, de rode tinten heten Merveille en Apparrat. De rode tinten passen toch heel goed bij het thema van de collectie, want ze hebben een duidelijke gouden shimmer.

Ik vind het idee achter deze collectie erg leuk, maar het is jammer dat er niet wat meer producten in de lijn zitten, zoals een mooi palet oogschaduw. Bij Douglas vulde het kerstgedeelte maar een heel klein plaatsje op in de Dior make-up hoek. Ik ben normaal geen fan van goud en gouden shimmer, maar voor de feestdagen maak ik graag een uitzondering.