Dior heeft John Galliano ontslagen! De ontwerper raakte vorige week in opspraak vanwege racistische en antisemitische gedrag.

De modewereld schudt op zijn grondvesten nadat het nieuws bekend werd gemaakt dat John Galliano ontslagen is bij Dior. Galliano werd afgelopen week gearresteerd in Parijs omdat hij zich agressief en racistisch zou hebben gedragen. Vervolgens besloot Dior om de ontwerper te schorsen in afwachting van het politieonderzoek.

Maar niet veel later dook er een video op waarin John Galliano zijn liefde voor Hitler uitsprak en een Joodse vrouw beledigd door te zeggen dat haar voorvaderen allemaal vergast hadden moeten worden. Voor Dior was dit filmpje, dat ongeveer een jaar oud is, de aanleiding om de ontwerper definitief te ontslaan.

Dior heeft laten weten uitspraken van John Galliano verschrikkelijk te vinden. “Ik veroordeel ten zeerste wat Galliano heeft gezegd. Dat is totaal in tegenspraak met de waarden die altijd zijn verdedigd door Christian Dior,” aldus Dior CEO Sidney Toledano.

Voor zover bekend gaat de catwalkshow van Dior tijdens de Parijs Fashion Week 2011 gewoon door, alleen zal John Galliano voor het eerst sinds 15 jaar niet zijn ere ronde lopen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd wie zijn de lege plek bij Dior gaat innemen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=RCQupzwXS0A[/pro-player]