Dolce Gabbana Milaan Fashion Week winter 2013
Afgelopen weekend onthulden de heren van Dolce & Gabbana de winter 2013 collectie op de Milaan Fashion Week. De designers vonden hun inspiratie voor deze lijn in de eeuwenoude kerk.

Voor de Dolce & Gabbana collectie voor winter 2013 lieten Domenico Dolce en Stefano Gabbana zich leiden door de gouden mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk van de Cathedral of Monreale in Sicilië. Dit vertaalde zich op de catwalk van de Milaan Fashion Week in creaties met veel religieuze iconografie.

De show opende met een model gehuld in bruine jurk met daarop een afbeelding van Maria. Hierna volgden nog meer jurken, tops en rokjes met mozaïekachtige beelden van heiligen, koningen en engeltjes. Ook zagen we kuise mantelpakjes uitgevoerd in een geruite stof of van tweed en omdat dit Dolce & Gabbana is, waren er natuurlijk ook verleidelijke kanten jurken.

Qua kleuren kozen de mannen voor bruin, grijs, zwart, wit, goud en vlammend rood. Verder droegen de modellen Koninklijke kroontjes, grote oorbellen, kettingen met kruizen en rijkelijk versierde zonnebrillen. Hun voeten waren gehuld in pumps of sleehakken bezet met bloemen of mozaïek en in hun hand een leren tasje of een clutch.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=xMNzmOBATwk[/pro-player]

Foto’s via Style