Dolce & Gabbana presenteerden van het weekend hun zomer 2013 collectie op de Milaan Fashion Week. Tijdens de show namen de ontwerpers ons mee naar het plattelandsleven van Sicilië.

Voor de Dolce & Gabbana zomer 2013 collectie lieten Domenico Dolce en Stefano Gabbana zich wederom inspireren door hun geliefde Sicilië. Voorafgaand aan de show op de Milaan Fashion Week omschreef Domenico de collectie als een vakantie in Sicilië. Dit vertaalde zich op de catwalk naar romantische, kleurrijke creaties met invloeden van boerenmeisjes.

De heren openden de show met een roodoranje jurk met opvallende print. Hierna volgden jurkjes met horizontale en verticale strepen en kanten en raffia jurkjes. Maar wat echt opviel waren de prints waarmee het grootste deel van de 86 outfits bezet waren.

Om de look compleet te maken kozen Dolce & Gabbana voor grote oorbellen met allerlei tierlantijntjes en gekleurde haarbanden. Qua schoenen droegen de modellen sleehakken of platte sandalen met daarop bloemen of pompons. Daarnaast hadden ze in hun hand een tas met een gekaakt patroon of een exemplaar met een traditionele Siciliaanse marionetten print.

Foto’s via Style