Het gaat goed met Dolce & Gabbana, maar dit succes is ook niet de Italiaanse belastingdienst ontgaan. Het modehuis wordt namelijk verdacht van belastingontduiking.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana mogen zich door het succes van hun label Dolce & Gabbana rekenen tot de rijkste Italianen. Maar nu blijkt dat ze hun vermogen niet geheel eerlijk hebben verdiend. De heren worden samen met 5 andere medewerkers ervan verdacht zo’n 840 miljoen euro niet te hebben aangegeven bij de belastingdienst.

Dolce & Gabbana zouden in 2004 een bedrijf in Luxemburg hebben opgericht wat de verantwoordelijkheid kreeg over de merknaam. Daarom hoefde er geen belasting in Italië betaald te worden en dat terwijl het bedrijf wel vanuit dit land geleid werd. Door deze constructie zou Italië zo’n 420 miljoen euro aan belastinggeld zijn misgelopen.

Volgens de krant Il Sole 24 Ore is het onderzoek naar de ontwerpers al afgerond, maar is er nog geen officiële aanklacht ingediend. Een sappig detail is wel dat Dolce & Gabbana zo’n 2 jaar geleden ook al verdacht werden van het verduisteren van geld. Kortom dit verhaal krijgt waarschijnlijk nog een staartje.

Add Your Comment