doorkijktassen.jpg

Vooral de mannelijke helft van onze samenleving mag er graag naar raden wat een girl zoal met zich mee zeult. “Wat zit er nou allemaal in die tas van je?” Het is de meest gestelde vraag na, “kom je hier wel vaker?” Tassen spreken nu eenmaal tot de verbeelding.

Voorlopig zullen mannen een andere openingszin moeten verzinnen, want transparante tassen zijn hot. De doorkijktassen waren veelvuldig te zien op de catwalk bij onder andere Oscar de la Renta en Chanel. Dat maakt het extra leuk om even niets aan de verbeelding over te laten.Natuurlijk ontging Glamour deze trend ook niet. Om mijn modegehalte een beetje op peil te houden, koop ik me maandelijks suf aan allerlei fashionable magazines. Toen ik zag dat er bij de Glamour een leuk exemplaar transparante tas bij een abonnement zit. Heb ik mezelf maar even getrakteerd op een abbo. Ik zag mezelf al lopen met zo’n transparant ding, al het spul leuk voor het raam geëtaleerd.

Iets waar ik en zo vele met mij heel goed in ben, is de tas net iets te vol proppen. Doorgaans ben ik op zo’n beetje alles voorbereid. Je weet tenslotte maar nooit! Als ik vandaag even een graai in mijn tas doe, vind ik er de eerste hulp bij nieuw schoeisel: blaarpleisters en natuurlijk ook zakdoekjes, tampons, make-up tasje, kauwgom, labello, deo, parfum, aansteker, agenda en uiteraard helemaal onderin, mijn mobiel terug. Mijn ladyphone lijkt zich altijd te verstoppen in het vakje waar ik als laatste kijk. Weer een oproep gemist! Voortaan in één blik mijn rinkelende mobieltje terug vinden, lijkt me een handige bijkomstigheid.

Naast dat een transparante tas het erg goed doet als strandtas, zijn ze ook ideaal voor op reis. Scheelt zeeën van wachttijd bij de detectiepoortjes op Shiphol. Je hebt rijen nog nooit zo snel zien slinken! De douanebeambte scant met één blik je tas. En daarna is het alleen nog een kwestie van see, buy, nog even een leuk tax free parfum scoren, want tijd genoeg en fly naar je zonnige bestemming. Easyer kan het niet, zou ik zeggen.

Wil je in “andervrouws” tas gluren? Dat kan, klik dan even door naar: What’s in your bag?

Transparante tassen zijn o.a. verkrijgbaar bij:
Oscar de la renta: www.oscardelarenta.com
Een abbo op Glamour magazine: www.glamour.nl

Add Your Comment