Het duurste toetje ter wereld kost 25.000 euro. Natuurlijk krijg je voor dit bedrag geen 3 bollen ijs en een berg slagroom.

Het duurste toetje ter wereld is gecreëerd door chef-kok Marc Guibert van het Lindeth Howe Country House Hotel in Windermere in Engeland. Voor een prijskaartje van ruim 25.000 euro maakte hij een nagerecht dat lijkt op een Fabergé ei. Hiervoor gebruikte hij biscuitgebak en 4 verschillende soorten Belgische chocolade, met smaken van sinaasappel, whisky en perzik. Verder versierde hij het dessert met eetbaar goud, campagne kaviaar en als kers op de taart een diamant van 2 karaat.

Ondanks dat het luxe nagerecht, dat ter ere van de Engelse National Chocolate week is gemaakt, het duurste nagerecht ter wereld is, komt het nog niet in het Guinness Book of World Records. Om dit te realiseren moet het eerste besteld en betaald worden. Het record voor duurste dessert ooit staat daarom voorlopig nog op naam van het Serendipity 3 Restaurant in New York. Zij creëerden The Fronzen Haute Chocolate, een nagerecht wat zo’n 18.000 euro kostte.

Add Your Comment