Een dagje winkelen gaat vaak gepaard met een fikse parkeerrekening. Daarom vind je hier de duurste winkelsteden om te parkeren.

Volgens vastgoedbedrijf Colliers is de Noorse hoofdstad Oslo wereldwijd de duurste stad om te parkeren. Per dag betaal je gemiddeld €61. Daarna volgt Kopenhagen met €50, Melbourne en Sidney met €48 en €47. Londen City staat met €46 op de vijfde plek gevolgd door Tokio met €43.

Amsterdam achtste plaats

Op de zevende plaats staat Londen West End met €39,87 gevolgd door Amsterdam en Wenen met €39,72 op een gedeelde achtste plek. Genève en Zurich zijn met €33 goed voor de negende positie en Helsinki sluit met €32 de top 10 af.

Opvallend is dat Europese winkelsteden zoals Parijs, Rome en Berlijn de top 10 niet hebben gehaald, terwijl Amsterdam helaas op een achtste plaats prijkt. In Parijs kost een dag parkeren gemiddeld €27,77, in Rome €18,84 en Berlijn €17,85. Deze bedragen zijn aanzienlijk minder dan de bijna €40 die neergelegd moet worden voor een dag parkeren in Amsterdam

Nederlandse steden

Naast Amsterdam is ook Den haag een dure stad om te parkeren. In deze winkelstad betaal je €31 per dag. Hierdoor is Den Haag wereldwijd gezien de dertiende duurste stad om te parkeren. In Rotterdam komt een dag parkeren neer op zo’n €21 en Utrecht is met €18 de goedkoopste van de 4 grote Nederlandse steden om te parkeren.