Winkelen is voor veel vrouwen een vorm van ontspanning. Helaas gaat dit niet op voor iedereen. Zo worden vrouwen in Brazilië tijdens het winkelen overvallen door Gang of Blondes.

Sinds 2008 worden Sao Paulo en Rio de Janeiro geteisterd door de Gang of Blondes. Deze groep bestaat uit 6 vrouwen die rijke vrouwen overvallen als zij aan het winkelen zijn. De daders volgen hun slachtoffer door het winkelcentrum en als zij naar haar auto gaat slaan ze toe. Eenmaal bij de auto richten 2 daders een pistool op de vrouw, terwijl 2 anderen haar creditcards pakken en vervolgens haar bankrekening leeghalen of zelfs gaan winkelen met de pasjes.

Volgens de Braziliaanse politie heeft de Gang of Blondes de afgelopen jaren minimaal 54 vrouwen overvallen. “In één van de zaken hebben ze ter waarde van $9.700 aan producten gekocht met een gestolen creditcard. Daarnaast haalden ze ook meer dan $1.660 van de rekening van het slachtoffer,” liet een woordvoerder aan BBC weten.

Arrestatie

De vrouwen uit de Gang of Blondes worden omschreven als mooie jonge vrouwen, die vaak meerdere talen spreken en een goede opleiding hebben. Inmiddels heeft de politie 3 verdachten, waardonder een man, gearresteerd.

Add Your Comment