Vanochtend was het dan zover de Marni voor H&M collectie lag in de winkels. Hoewel een aantal kooplustige vrouwen zich al vroeg voor de H&M hadden verzameld zorgde Marni niet voor chaos.

Rond 8.55 uur zag ik voor de H&M in Den Haag een rij staan voor de Marni collectie. Zo’n 60 vrouwen stonden geduldig te wachten totdat zij hun slag konden slaan. Toen de deuren om 9.00 uur open gingen, mochten de eerste dames naar binnen om de collectie te bekijken.

Buiten was de sfeer onder de shoppers goed en ook toen de deur eenmaal open ging ontstond er geen chaos, zoals wel het geval was bij sommige vorige designercollecties voor H&M. Waarschijnlijk kwam dit omdat de leeftijd van de vrouwen iets hoger lag. Want in de rij stonden meer dames van boven de 40 dan onder de 40.

Update

Om 11.15 uur ben ik even langs de H&M in Den Haag geweest. In de winkel hingen nog wat kledingstukken uit de Marni collectie. Het waren vooral items uit de mannenlijn en voor dames hing er voornamelijk het zwarte jasje met leerelementen, de grijze met bruine top en de kledingstukken met de goud en paarse bloemenprint.