Afgelopen donderdag werd de Versace voor H&M collectie gelanceerd. Hoewel sommige van de vorige designercollecties voor H&M hard liepen, veroorzaakte Versace geen storm in Parijs.

Vrijdag, de dag na de lancering, was de Versace collectie nog in overvloed aanwezig bij de H&M winkels op de Champs Elysee en Boulevard Haussmann in Parijs. Zelf ben ik ‘s ochtends en ‘s avonds bij de winkels geweest en het was vrij rustig bij de Versace hoek. Ook in Den Haag en Rotterdam is het niet druk geweest. Medewerkers van H&M vertelden mij dat het niet zo druk was als verwacht.

Vandaag heb ik de H&M winkel in Den Haag bezocht en 3 dagen na lancering zou je verwachten dat er weinig overblijft, maar ook hier hadden bezoekers nog veel keuze. De online shop van H&M was enkele uren na de lancering onbereikbaar, maar tot zaterdagavond kon je nog in de Nederlandse webshop veel producten bestellen.

Zoals bij de vorige designercollecties worden de stukken ditmaal ook online doorverkocht. Een H&M medewerker vertelde mij dat ze merken dat sommige mensen de collectie kopen met als doel om het online door te verkopen. Hierbij worden items in verschillende maten gekocht, online aangeboden en wat overblijft wordt binnen 30 dagen teruggebracht.

Add Your Comment