Je houdt van een alcoholisch drankje, zoals bier of wijn, maar niet van een kater. Voor sommige mensen is het een kwestie van genetica waardoor ze zich snel slecht voelen na een alcoholisch drankje, maar het kan ook veel andere redenen hebben. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige trucs om de symptomen van een kater te helpen voorkomen. Lees snel verder voor meer informatie!

Nadelen van alcoholische drankjes

Er zijn natuurlijk een aantal bekende nadelen van het nuttigen van alcoholische drankjes, zoals hoofdpijn, misselijkheid en zelfs braken. Dit is natuurlijk niet fijn, maar het kan ook nog erger. Wist je dat alcohol en uitdroging nauw met elkaar verbonden zijn? Door het vochtafdrijvende effect van alcohol verliest je lichaam water door te plassen en te zweten. Hoe meer je drinkt, hoe meer je uitgedroogd raakt. Als dit gebeurt tijdens een kater, kan je hoofdpijn erger worden. Je kunt ook andere symptomen krijgen, zoals duizeligheid en vermoeidheid. Daarnaast kan het kalmerende effect van alcohol de lichaamsfuncties vertragen, waaronder het vermogen om de temperatuur te reguleren. Alcohol kan ook het vermogen van uw lichaam aantasten om de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Genieten van een drankje zonder kater

Het mag dus duidelijk zijn dat de consumptie van alcohol niet goed is voor het lichaam. Gelukkig is hier ook een oplossing voor als je wilt genieten van de smaak van alcohol zonder de kater die erop volgt. Er zijn namelijk een aantal alcoholvrije opties waar je uit kunt kiezen. 

Je kunt onder andere kiezen uit alcoholvrij bier, wijn en sterke drank die zonder alcohol zijn gemaakt. Deze producten worden vaak aangeduid als 0% ABV (alcohol per volume), wat betekent dat ze geen enkel percentage ethanol bevatten. 

Alcoholvrije cocktails

Naast een glas alcoholvrij bier of wijn kun je er zelfs voor kiezen om een alcoholvrije cocktail te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een alcoholvrije wodka om alsnog jouw favoriete cocktail te maken. Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder door de vele voordelen van het niet drinken van alcohol. Inmiddels kun je alcoholvrije cocktails dus herkennen aan de naam ‘mocktails’. 

Kortom, als je op zoek bent naar een manier om de voordelen van alcohol te krijgen zonder de kater, probeer dan eens een alcoholvrij drankje, zoals een alcoholvrije wijn. Het is makkelijk en lekker. Je zult geen last hebben van een kater en de negatieve effecten die het nuttigen van alcohol op je lichaam heeft.