Gothic look wintertrend

Blogde ik twee dagen terug al dat de ruit aankomende winter erg hip is. Nu is het tijd voor de volgende najaarstrend, de gothic look. Ik zie de verschrikte gezichten al voor me, nu ik dit onthul en voor mij was het ook even schrikken! Vrouwen houden nou eenmaal van zwart, maar gothic gaat toch de meeste dames een stapje te ver.

Maar ik kan iedereen redelijk gerust stellen je hoeft deze winter niet met een wit geplamuurd gezicht of met gitzwarte haren rond te lopen. Modehuizen als Chanel, Dior, Blumarine, Cavalli en Ferré  lieten zien dat gothic ook heel sexy en mooi kan zijn. Denk bij deze trend aan meer zwart, wat altijd erg handig is in de wintermaanden. Bij deze look horen lange kanten vesten, fluwelen jassen, leren rokken, fluwelen broeken, lange transparante jassen en jurken tot aan de enkels.

Deze stijl kun je combineren met accessoires in de vorm van doodshoofden, kruizen en vleermuizen. Vindt je dit alles bij elkaar te veel zwart of te extreem, kies dan voor blinkende accessoires. Om de gothic stijl af te maken kies je voor een zwarte tas, waarvan er deze winter hele mooie exemplaren zijn. Wat betreft schoenen kan z’n beetje alles bij deze trend, pumps, enkellaarzen en laarzen tot aan de knie.

Wie echt durft, stemt ook de make-up af op deze trend. Dat houdt in veel experimenteren met zwart, een heftigere aanzet om de ogen en wie wilt knallen stift haar lippen vuurrood.