Gucci Milaan Fashion Week zomer 2013

Modenieuws door mode modeblog


Gucci had gisteren de eer om de Milaan Fashion Week zomer 2013 te openen. Frida Giannini deed dit met kleurrijke creaties met ruches.

Frida Giannini liet zich voor de Gucci zomer 2013 collectie inspireren door het eind van de jaren 60 en begin van de jaren 70. Ook speelde ze met kleur, wat leidde tot een heuse kleurexplosie op de catwalk. De show opende met fuchsiaroze outfits gevolgd door lange jurken, ietwat wijd uitlopende broeken en tops met hoge kragen en collen. Wat heel erg opviel waren de grote ruches, extreme pofmouwen en wijde manchetten die Giannini in haar outfits verwerkte.

Het kleurenpalet bestond uit suikerzoete edelsteentinten als fuchsia, turquoise, blauw, koraal, geel en groen aangevuld met zwart en wit. Frida Giannini koos voor creaties die van kop tot teen dezelfde kleur hadden en zo nu en dan vervangen werden door een reptielenprint of bloemdesign.

Om de Gucci look compleet te maken droegen de modellen grote oorbellen en kettingen van bloemen en kralen. Aan hun voeten prijkten sandalen met bandjes om de enkel en soms over de wreef en in hun hand een felgekleurde clutch of een kleine schoudertas.

Foto’s via Style