Haartrends 2008

De haartrends van 2008 gaan verder op de hoofdtrends van het afgelopen jaar. De nieuwe haartrends zijn dan ook voornamelijk een toevoeging en uitbreiding van de bestaande trends. De haarlengtes van 2008 variëren van jongensachtig kort tot lange lengtes, met de boblijn als middenweg. De haarstijlen zijn zeer verschillend van vorm, van vrouwelijk en elegant tot asymmetrisch en piekerig. Lees gauw verder en ontdek jouw favoriete haartrend van 2008!

Haartrends 2008

Boblijn
2007 was het jaar van de boblijn. Zo zagen we veel korte, strakke bobs met pony. In 2008 blijft de boblijn een haartrend, alleen wordt de bob dit jaar wat gewaagder gedragen. Zo zien we veel lange varianten, maar ook rockachtige creaties. De bob van dit jaar mag naast glad en strak ook wild zijn!

De lente van de bob varieert van oorhoogte tot net boven de schouders. Voor welke variant van de boblijn je ook gaat, let er op dat deze past bij jouw gezicht. De boblijn is uitermate geschikt voor stijl of licht golvend haar. Als je krullen hebt kun je beter geen bob laten knippen. Het volume komt dan namelijk onderin de krullen te zitten, wat zorgt voor een driehoekig effect.

Mod
Hoekige, asymmetrische lijnen en lange pony’s zijn de kenmerken van mod kapsels. Eigenlijk is een mod een variant op de boblijn. De hippe mod haartrend is uitermate geschikt voor mensen die graag opvallen. Meestal wordt dit kapsel gecombineerd met een opvallende kleur of zelfs met meerdere kleuren. Producten als wax zijn onmisbaar voor het creëren van de perfecte mod.

Zacht en vrouwelijk
Deze haartend kenmerkt zich door de jaren 40 invloeden. Deze zachte en vrouwelijke haarstijl gaat het helemaal maken in 2008. Losvallende krullen, romantisch opgestoken lokken of een steile kapsel met middenscheiding zijn mogelijk. Deze look is ideaal voor lang haar.

Asymmetrisch
De asymmetrische lokken worden steeds extremer, veel onverwachte structuren en verschillen in lengtes. De asymmetrische look past bij verschillende haarstijlen zoals een boblijn, laagjes of bij kort en lang haar. De steilheid van asymmetrische lokken kan variëren van heel zacht tot heel extreem piekerig.

Pony
De pony is alweer een tijdje terug in modeland. Maar nu zelfs Kate Moss aan de pony is, zijn wij ervan overtuigd dat de pony trend ook in 2008 blijft. Dit jaar zijn vooral asymmetrische en schuine lok pony’s hot! Naast zorgvuldig gestylde pony’s doet ook de bad hair, ook wel piekpony genoemd, zijn intrede.

Kleur
Haarkleur heeft meestal een groots effect op een kapsel. Dit jaar staat haarkleuring in het teken van natuurlijke haartinten. De kleuren zwart, bruin en rood blijven zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur. Terwijl blond alle kanten op mag, van naturel tot platinablond. Een gewaagde blonde variant is dirty blond. Dit is een blond kapsel met wat donkere plukken die er doorheen schijnen. De Highlights van 2008 zijn naturel en vallen niet duidelijk op.

Foto’s via Style.com

Add Your Comment