Halfnaakte vrouwen bestormen kledingzaken

Modenieuws door mode modeblog


Het winkelend publiek in Amsterdam is gisteren getrakteerd op een striptease. Een groep vrouwen begon op de Dam te strippen en hierna bestormden de halfnaakte damens verschillende kledingzaken.

Een groep van ongeveer 30 vrouwen en 1 man hebben zondagmiddag gestript op de Dam in Amsterdam. Nadat de dames halfnaakt waren bestormden ze de H&M, Zara en Bershka en andere kledingzaken. Bij de H&M werd het schaars geklede leger toegelaten, maar Zara wees hun de deur en Bershka zag geen andere uitweg dan de winkel te sluiten.

Actie tegen lage lonen

Natuurlijk ging de groep vrouwen niet zomaar midden in Amsterdam uit de kleren. Onder het motto: Liever naakt dan door uitbuiting gemaakt!, wilden initiatiefnemers StoereVrouwen en Schone Kleren Campagne grote modeketens met de lage lonen in de kledingindustrie confronteren.

Volgens Kirsten Oosterbroek, van StoereVrouwen, reageerden de mensen op straat erg goed op de actie. “De reactie van het publiek was geweldig. Hier blijkt maar weer uit dat het onderwerp bij veel mensen leeft. Modeketens kunnen niet meer om de bewuste consument heen, we willen meer Fair Fashion in de winkels!,” liet Oosterbroek weten.