Hoewel het modehuis Dior geen last zegt te hebben van de kredietcrisis, besloot het merk het tijdens de Haute Couture Week in Parijs een stuk soberdere aan te pakken dan normaal. John Galliano bezuinigde niet op de weelderige japonnen van de Dior Haute Couture collectie voor zomer 2009, maar het huis bezuinigde op champagne en extravagante feestjes.

Niet allen de champagne was in geen velden of wegen te bekennen tijdens de show ook de beroemde gezichten, die normaal vooraan zitten, waren in grote getale afwezig. Kanye West, Mischa Barton en Dita von Teese waren de enige sterren die een bezoekje aan de show brachten.

John Galliano vertelde na afloop van de show  dat het ook in de modewereld merkbaar is dat er een crisis plaatsvindt, maar zegt dat dit in geen geval invloed heeft op zijn ontwerpen. Zo melde de designer; “er is een kredietcrisis , geen creatieve crisis. Het is onze taak om mensen te laten dromen.”

En dromen deden we zeker tijdens de presentatie van de Diors couture collectie. Galliano nam ons mee in de couture van de jaren 50. Turkooizen, roze en ivoren jurken werden afgewisseld met lavendel, perzik en mosterdkleurige creaties.

Foto’s via Style.com

Add Your Comment