Haute couture shows 2009

Vorige week was het een drukte van jewelste in Parijs. De Franse hoofdstad stond namelijk in het teken van de nieuwe modecollecties. Zo waren er de mannen de ready-to-wear shows voor volgende zomer te zien en voor vrouwen de haute couture collecties voor aankomende winter.

Om je een indruk te geven van al dat moois, dat te zien was in Parijs, hebben wij drie shows voor jou op een rijtje gezet.

Armani Prive

armani-haute-couture-2009.jpg
Het toppunt van elegantie, zo kan de couture collectie van Armani Prive het beste omschreven worden. De modellen schrede over de catwalk in prachtige creaties, waarin duidelijk het chique signature van de designer naar voren kwam. Wij vergaapten ons aan de schitterende getailleerde jasjes en aan een oogverblindende zwart-witte avondjurk.

Christian Dior

dior-haute-couture-2009.jpg
Voor de haute couture show van Christian Dior putte John Galliano inspiratie uit de jaren twintig en liet hij zich inspireren door model Lisa Fonssagrives. Het resultaat was een mooie collectie met veel vrouwelijke jurkjes en sterke silhouetten. Galliano gebruikte veel zijde, kant, tule en pasteltinten zoals, lila, crème en zachtroze. Opvallend waren de ingesnoerde tailles en de brede riemen.

Chanel

chanel-haute-couture-2009.jpg
Chanel’s haute couture collectie was echt hemel op aarde. Karl Lagerfeld had voor deze Chanel couture creaties duidelijk weer het onderste uit de kast gehaald. Jurken, strakke rokken en mantelpakjes met iets langere jasjes kwamen voorbij. Maar de echte extase kwam bij het zien van de avondjurken, die afgezet waren met edelstenen.

Foto’s via Style

Add Your Comment