hermes-tas
Ondanks de crisis stijgt de vraag naar krokodillenleren handtassen van Hermès. Om de toenemende vraag aan te kunnen heeft het Franse modehuis besloten om voortaan ze eigen krokodillen te kweken. Want volgens Hermès topman Patrick Thomas volstaat de wilde voorraad niet meer.

De handtassen van Hermès staan bekend om hun lange wachtlijsten. Dit is ook niet vreemd wat in een beetje handtas gaat met gemak 3 krokodillen en een heleboel handwerk zitten. Om te verkomen dat de wachtlijsten nog langer worden, fokt het merk nu zelf de dieren op Australische boerderijen. Toch is ook het kweken van krokodillen niet zo makkelijk. De reptielen moeten apart gehouden worden zodat ze elkaars huid niet beschadigen. Bovendien sterft zowat een derde in gevangenschap.

Hoewel Hermès nu zijn eigen krokodillen boerderijen heeft, betwijfel ik zeer dat de wachtlijst voor de felbegeerde handtassen verdwijnt. Want ook voor een kalfslederen tassen van het merk bestaan wachtlijsten. De wachttijd voor de tas is dus niet totaal te wijten aan een tekort aan krokodillen. Het is gewoon een marketing trucje van Hermès om schaarste te creëren en de prijzen hoog te houden.

Add Your Comment