Hermès heeft Jean Paul Gaultier in de etalage gezet. Hermès wil namelijk de aandelen die zij in het modehuis bezitten verkopen.

Zo’n 12 jaar gelden kocht Hermès 45 procent van de aandelen in Jean Paul Gaultier, met de mogelijkheid om ook de overige 55 procent te kopen. Maar in plaats van het gehele modehuis op te kopen, wil het Franse merk nu volledig af van Jean Paul Gaultier. Hermès heeft zelfs al bekend gemaakt dat er gesprekken worden gevoerd met verschillende partijen over een mogelijke verkoop.

Frappant detail is dat designer Jean Paul Gaultier tot een jaar gelden nog de ontwerper van Hermès was. Maar na een periode van 7 jaar vond Gaultier het wel welletjes geweest en besloot hij om afscheid te nemen en zich te richten op zijn eigen merk.

Invloed LVMH

Waarom Hermès de aandelen in Jean Paul Gaultier wil verkopen en of de recente aandelenovername van Hermès door LVMH er iets mee te maken heeft is niet duidelijk. Ik sluit alleen niet uit dat LVMH wel eens de aandelen in Jean Paul Gaultier zou kunnen kopen. Want het lijkt erop dat het concern elk luxe merk dat los of vast zit opkoopt.

Add Your Comment