C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2326-modeblog-hoe-kies-ik-een-jurk-die-echt-bij-me-past (1).jpg

Wil je wat vaker een jurk dragen, maar trek je de jurkjes die je al hebt eigenlijk nooit uit de kast? Dan is de kans groot dat ze niet goed bij je figuur passen. Hierdoor komen de kledingstukken én jijzelf niet optimaal tot zijn recht. Creëer meer zelfvertrouwen door jurken aan te schaffen die perfect bij je passen. We weten zeker dat je dan gaat stralen! Hieronder staan diverse tips om de ideale jurk te vinden.

Van verbloemen naar accentueren

Iedereen heeft zo zijn onzekerheden. Of dat nou een buikje of juist een rechte taille is. Jurken met de juiste pasvorm kunnen dit soort lichaamsdelen verbloemen. Maar wist je dat het nog beter is om te focussen op wat je wél mooi vindt? Accentueer datgene waar je trots op bent. Denk aan een paar goede benen, een vrouwelijk decolleté of mooie armen. Kies een jurk die niet alleen dingen verbloemt, maar vooral mooie aspecten van jouw lichaam benadrukt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Let bij de aanschaf van een nieuwe jurk zowel op het model als op de kwaliteit. Kledingstukken van een hoogwaardig materiaal en met een nette afwerking zien er nou eenmaal mooier uit. De stoffen voelen vaak comfortabel aan, vallen soepel rond het lichaam en de kwalitatieve jurk gaat lang mee. Ga voor de leukste jurken, passend bij jouw figuur dus voor een goed merk, dat hoogwaardige en moderne mode aanbiedt.

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2326-modeblog-hoe-kies-ik-een-jurk-die-echt-bij-me-past (2).jpg

Mooie jurken per lichaamstype

Hoe weet je nou of een jurk past bij jouw figuur? Het is vaak een kwestie van passen en uitproberen. Je voelt zelf meestal wel wat een jurk doet met je zelfvertrouwen. Wordt je er vrolijk van en ga je automatisch rechtop staan? Of wil je jezelf kleiner maken en bedekken? Het helpt daarnaast om meer te lezen over jouw figuurtype. Hieronder staan 5 lichaamstypes op een rij met bijpassende tips over geschikte modellen. 

A-figuur (peer)

Bij dit silhouet zijn de heupen breder dan de schouders. Het is mooi om volume toe te voegen aan het bovenlijf. Bijvoorbeeld met pofmouwen, een opvallende kraag of een printje aan de bovenkant van de jurk.

O-figuur (appel)

Bij een O-silhouet is de taille het breedste gebied. Vaak hebben vrouwen met dit lichaamstype prachtige benen. Hier mag je dus de nadruk op leggen met een kort jurkje en een paar pumps. Het is daarnaast mooi als de stof rondom je middel losjes valt.

V-figuur (wortel)

Hierbij zijn de schouders breder dan de heupen. Dit zorgt voor een atletische uitstraling. Breng alles mooi in balans door volume toe te voegen onder je middel. Dit doe je met ruches of een uitlopende rok.

H-figuur (plank)

Bij een recht figuur is het mooi om zelf taille te creëren. Dit doe je met een losse jurk en een riempje of elastieken band in je middel.

X-figuur (zandloper)

Een zandloperfiguur heeft een smalle taille en schouders die even breed zijn als de heupen. Bij dit lichaamstype kun je de vrouwelijke rondingen accentueren met een wat strakker model. Ook wikkeljurkjes zijn een stijlvolle keuze.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je goed op weg geholpen bij de zoektocht naar een nieuwe jurk. Voor ieder figuur is er een perfecte match te vinden!