Kindermodel Lois Kruiswegt
Afgelopen weekend was het tijdens de Amsterdam Fashion Week tijd voor de ST. Girls show. Over de catwalk liepen schattige kindermodellen gehuld minicreaties van SuperTrash. Eén van deze meisjes was de 12-jarige Lois Kruiswegt. Ik interviewde haar over deze ervaring en hoe het is om kindermodel te zijn.

Kindermodel Lois Kruiswegt 2

Hoe vond je het om model te zijn voor de ST. Girls show tijdens de Amsterdam Fashion Week?

“Ik vond de show voor Supertrash helemaal geweldig. Iedereen was heel aardig tegen me en Olcay Gulsen was ook heel erg lief. Op het moment dat ik op de catwalk loop en zie hoeveel mensen kijken geniet ik enorm, dit zou ik iedere dag wel kunnen doen.”

Hoe ben je bij deze show terecht gekomen?

“Ik ben bij deze show terecht gekomen door het modellenbureau waar ik sta ingeschreven.”

Waarom ben je model geworden?

“Ik ben ooit als klein meisje door een merk aangesproken of ik me wilde laten fotograferen. Dat vond ik zo leuk dat ik het vaker wilde. Mijn moeder heeft mij toen ingeschreven bij een modellenbureau en toen ging alles vanzelf.”

Model Lois Kruiswegt

Welk model is jouw grote voorbeeld?

“Mijn grote voorbeeld is toch wel Doutzen Kroes.”

Wat zijn jouw ambities en waar zien we je over 5 jaar?

“Over 5 jaar ben ik net 17 en waarschijnlijk net klaar met school. Ik hoop dan mijn diploma te hebben en naar het buitenland te kunnen. Ik hoop dat ik later hiermee door kan gaan, want het is toch wel mijn droom!”

Wat zijn 3 leuke en 3 minder leuke dingen aan jong model zijn?

“De leuke dingen zijn de mooie kleding en make-up, in de aandacht staan en dat ik er vooral van geniet. 3 dingen die ik moet opnoemen omdat ze niet leuk zijn, heb ik eigenlijk niet.”