Het gonst van de geruchten dat Burberry misschien wel te koop is. Volgens Reuters heeft het modehuis namelijk wel een heel aantrekkelijk bod gehad.

Burberry is nog één van de weinige luxe merken die geheel zelfstandig opereert en niet behoort tot een groot luxeconcern. Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Want Burberry is zo succesvol dat iedereen wel een stukje van het modehuis wil hebben, alleen lijkt het er nu op dat iemand het gehele merk wil hebben!
 
Reuters beweert namelijk dat zij uit betrouwbare bronnen hebben vernomen dat Burberry nadenkt over een eventuele verkoop. Een anonieme bieder zou bijna zo’n $10 biljoen willen neertellen voor het merk en dat terwijl Burberry maar rond $8 biljoen waard zou zijn.

Over wie de anonieme bieder is wordt natuurlijk hard gespeculeerd. Zo zou LVMH een kanshebber zijn, maar volgens bronnen zijn die te druk bezig met het proberen over te nemen van Hermès. Ook de naam PPR wordt genoemd, maar aangezien de hoge prijs en de geringe groeimogelijkheden van Burberry lijkt dat ook niet echt een voor de hand liggende optie.

Natuurlijk zou Richemont ook de mogelijke koper kunnen zijn. Dit luxeconcern richt zich op dit moment op andere luxe producten dan LVHM en PPR, maar met de overname van Burberry staat Richemont in één klap op gelijke hoogte met de twee.

Maar volgens iemand binnen Reuters is de potentiële koper helemaal geen bekend luxeconcern. Het bod zou gedaan zijn door een Chinese biljonair. Want volgens de bron is dit een typische zet voor een rijk Chinees bedrijf, die Burberry maar al te graag als trofee in hun kast wil zien staan.

Wie de mogelijke koper van Burberry ook mag zijn en of dat er überhaupt een bod op het modehuis is gedaan, blijft tot nu toe puur giswerk. Burberry zelf ontkent in ieder geval in alle toonaarde dat het merk misschien wel verkocht gaat worden. Toch heeft alleen al het gerucht van een mogelijke verkoop het modehuis geen windeieren gelegd. Want hun aandelen zijn flink in waarde gestegen.

Add Your Comment