jaaroverzicht modetrends 2009
2009 was een jaar vol verrassende modetrends. Daarom blikt Modeblog terug op de belangrijkste modetrends van dit jaar.

Nu 2009 bijna ten einde is, is het de hoogste tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. 2009 was een jaar wat bol stond van de opvallende stijliconen als Lady Gaga, wonderbaarlijke combacks zoals de stonewashed jeans en opvallende allemansvriendjes als de Bretonse streep. Maar natuurlijk waren er ook verrassende nieuwkomers op modegebied.

Eigenlijk was 2009 ondanks de economische crisis een jaar in stijl. Een jaar waarin veel modehuizen grote klappen kregen. Ondanks dat lukten het de bekende modeontwerpers ook ditmaal weer om ons te betoveren met hun opvallende soms ietwat vreemde, maar meestal toch mooie modetrends. Om het jaar is stijl af te sluiten hebben wij 7 belangrijke trends die modeland in de ban hielden op een rijtje gezet.

Balmain
Balmain
De Franse ontwerper Christophe Decarnin wist dit jaar de wereld aan zijn voeten te krijgen met zijn ontwerpen voor modehuis Balmain. Werkelijk overal doken breedgeschouderde vrouwen in mini-jurkjes of in super skinny jeans met opvallende jasjes op.

Markante schoenen
Markante schoenen
Schoenen werden dit jaar omgetoverd tot echte kunstvoorwerpen. Kettingen, ijzerwerk en torenhoge hakken of soms het ontbreken van hakken maakten het er ons niet echt gemakkelijk op. 2009 zal dan ook bekend staan als het jaar van de markante schoenen, maar ook als het jaar waarin lopen en vooral een sprintje trekken ons bijna onmogelijk werd gemaakt.

Groene nagellak
Groene nagellak
Groen was de kleur van de nagels in 2009. Chanel zette de trend door de nagels van de modellen tijdens de catwalkshow Jade groen te lakken.

Studs
studs
Studs waren dit jaar werkelijk overal. Zo werden ze onder andere gebruikt om jasjes, tassen, schoenen sieraden en nog veel meer andere mode items op te vrolijken.

Alexander Wang Coco tas
Alexander Wang Coco tas
Ondanks dat er even werd getwijfeld of de term It-bag nog wel bestond, werd de Coco tas van Alexander Wang wel verdacht vaak gezien. De met studs versierde handtas is dan ook de It-bag van 2009.

Leren jasje
Leren jasje
Leer was dit jaar niet weg te denken uit onze garderobe. Toch was het ene leren kledingstuk populairder dan het andere. De absolute winnaar is zonder enige twijfel het leren jasje of te wel het biker jacket.

Bunny ears
Bunny ears
De bunny ears doken voor het eerst op tijdens de catwalkshow van Louis Vuitton. De konijnenoren waren een regelrechte hit en het schattige accessoire werd dan ook niet veel later gezien op de hoofden van vele celeberties.

Add Your Comment