De Nederlandse ontwerper Jan Taminiau ontwerpt dit jaar het vrijheidsshirt. Dit kledingstuk heeft hij speciaal gemaakt ter ere van de vrijheid die we op 4 en 5 mei vieren.

Het vrijheidsshirt is het resultaat van de samenwerking van Jan Taminiau met het Nationaal Comité voor 4 en 5 mei en WE Fashion. Het shirt is wit met een soort paarse tekstballon waarin staat dat je vrijheid door moet geven. Ook is de handtekening van deze ontwerper op het kledingstuk te vinden.

Goed initiatief

Het maken van mode voor de vrijheid vind ik een goed initiatief. Op deze manier kun je naast bijvoorbeeld het bezoeken van een bevrijdingsfestival ook via je kledingstijl laten zien dat je vrijheid erg belangrijk vindt.

Vorig jaar werden kledingstukken ter ere van onze vrijheid ontworpen door Junkie XL, The Boris & Wicked Jazz Experience en Guus Meeuwis. Zij waren toen de Ambassadeurs van de Vrijheid. Ik vind het shirt wat Jan Taminiau gemaakt heeft wel mooier dan vorig jaar, maar om eerlijk te zijn had ik wel iets spectaculairders verwacht. Hij heeft jurken gemaakt voor Maxima en zelfs voor sterren als Beyonce en Lady Gaga, dan kan je toch wel met iets echt bijzonders komen? Daarnaast had zijn handtekening van mij niet op het kledingstuk gehoeven, het is ten slotte geen fanshirt.

Add Your Comment