De eigenaren van het Jimmy Choo spelen met de gedachten om het schoenenmerk te verkopen. Als het gerucht waar is levert de verkoop medeoprichters Tamara Mellon geen windeieren op.

Tamara Mellon werkte in de jaren negentig voor de Britste Vogue als accessoire redacteur. Tijdens haar werk kwam ze in contact met de schoenenmaker Jimmy Choo. Mellon was zeer onder de indruk van Choo’s creaties en stelde hem voor om samen een ready-to-wear schoenenlijn te lanceren. De lijn werd een groot succes en binnen een korte tijd groeide Jimmy Choo uit tot een merk met internationale allure.

In 2001 nam Jimmy Choo afscheid van het schoenenmerk en ging Tamara Mellon alleen verder. Maar als we de Sunday Telegraph mogen geloven houdt Mellon er binnenkort ook mee op. Er wordt namelijk gekeken naar een mogelijk verkoop van het bedrijf. De waarde van Jimmy Choo wordt geschat op ruim 600 miljoen euro. Mellon bezit 20 procent van de aandelen van Jimmy Choo waardoor ze na een verkoop ruim 120 miljoen euro op haar bankrekening krijgt bijgeschreven.

Add Your Comment