John Galliano is ontslagen bij John Galliano. Kortom het zit de ontwerper, die onlangs door Dior ontslagen is en deze week nog voor fucking racist uitgescholden werd, niet mee.

Modeontwerper John Galliano werd net voor het begin van de Paris Fashion Week 2011 gearresteerd en aangeklaagd wegens antisemitische uitspraken. Vervolgens werd hij de laan uitgestuurd door Dior en nu is bekend geworden dat John Galliano ook ontslagen is bij het merk John Galliano.

Het einde van John Galliano

Het bestuur van Christian Dior bezit 91 procent van het modehuis John Galliano en heeft besloten dat Galliano niet meer terug mag keren. Een opvolger voor de ontwerper komt er voorlopig niet en daarom zijn de ontwerptaken voor de zomer 2012 collectie overgedragen aan het interne designteam. Hoewel het gerucht gaat dat er al een aantal kopers zijn voor John Galliano, beweert Christian Dior dat er geen plannen zijn om het merk te verkopen.

Nu John Galliano niet meer bij het gelijknamige label werkzaam is, vraag ik me toch echt af wat er van het modehuis overblijft. Natuurlijk kan het merk zich redden zonder Galliano, maar ik vermoed dat dit het einde van John Galliano betekend.