Hoewel Derek Lam amper zijn spullen heeft gepakt bij Tod’s, draait de geruchtenmolen over zijn opvolger alweer op volle toeren. Zo zou John Galliano in de race zijn om nieuwe ontwerper van Tod’s te worden.

Gister werd bekend dat ontwerper Derek Lam na 5 jaar Tod’s gaat verlaten. Volgens WWD wordt Lam opgevolgd dan niemand minder dan John Galliano. Het verhaal gaat namelijk dat Galliano in gesprek is om een capsulecollectie voor Tod’s te maken. Daarnaast zou het merk Schiaparelli, dat ook onder de Tod’s groep valt, binnenkort opnieuw gepositioneerd worden en Galliano zou de juiste man zijn voor deze klus.

Diego Della Valle, de president van Tod’s, heeft onlangs aangegeven, dat hij voor Schiaparelli op zoek is naar een nieuwe ontwerper. Sinds de overname in 2007 heeft het merk geen creatief directeur meer en nu de tentoonstelling Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada: On Fashion op 10 mei van start gaat, kan het label wel wat publiciteit gebruiken.

John Galliano naar Tod’s of Schiaparelli?

De Tod’s groep heeft nog niet gereageerd op de berichten dat John Galliano aan de slag gaat als nieuwe ontwerper van Tod’s of Schiaparelli. Kortom, de tijd zal het leren of de voormalige Dior designer binnenkort zijn comeback maakt in de modewereld.