Tijdens de feestdagen zijn er veel gelegenheden die vragen om een nieuwe jurk. In deze jurken voor de feestdagen mag je gerust gezien worden.

In december zijn er feestjes genoeg waar je lange avondjurk kunt dragen. Deze avondjurken reiken allemaal tot op de grond, op 1 klein jurkje na. Af en toe wil je immers ook wel eens je benen showen. Aan het einde van een feestelijke avond is het bijna jammer dat je deze jurken weer uit moet trekken.

Roberto Cavalli


Deze paarse strapless jurk van Cavalli heeft niet alleen een edelsteentint, hij is ook bezet met kraaltjes en kristalletjes aan de bovenkant. Hierdoor trekt hij de aandacht naar het decolleté. De wijdvallende rok van dit model verhult je benen en billen, maar vereist een hoog paar hakken om het geheel sierlijk te houden.

Marchesa


De glimmende jurk van Marchesa past perfect bij de metallic glamourtrend voor de feestdagen. Hoewel de jurk aan de onderkant behoorlijk uitloopt, sluit hij voor de rest nauw aan. De jurk valt strak om de taille en om de heupen, waardoor je figuur goed uitkomt.

Michael Kors


Tijdens de show voor winter 2011-2012 zagen we deze rode avondjurk van Michael Kors al voorbijkomen. De jurk is gedrapeerd vanaf een zilverkleurig metalen bovenstuk om de nek. Aan de voorkant is de rode jurk bevestigd aan het metaal, maar de rug wordt vrijgehouden.

Oscar de la Renta


Dat je trends goed kunt combineren, bewijst dit jurkje van Oscar de la Renta. Het bovenste gedeelte van het korte jurkje bestaat uit kant waar pailletten in verwerkt zijn. De onderkant van het jurkje is van lange dunne veertjes, waardoor hier veel volume ontstaat.

Sonia Rykiel


Deze jurk van Sonia Rykiel past goed bij de edelsteentrend voor de winter. De groene rok van de jurk is aan de voorzijde bevestigd aan het zwarte bovenstukje, dat veel van het bovenlichaam bloot laat. De triangelvormige cups aan de voorkant zijn nog redelijk bedekt, maar op de rug laat deze jurk veel huid zien.