Wat gaan we aankomende winter met ons kapsel doen? Om deze vraag te beantwoorden zette ik de kapsels voor winter 2010 voor je op een rij.

Net zoals bij de modetrends voor het nieuwe seizoen zien we bij de kapsels voor winter 2010 ook een duidelijk tegenstelling. Zo kwamen er tijdens de verschillende catwalkshows veel minimalistische en strakke haarstijlen voorbij, terwijl andere designers kozen voor hoge kapsels of voor veel volume.

Qua haarkleur wordt er deze winter vooral gewerkt met warme, rijke tinten. Denk bijvoorbeeld aan bordeauxrood, karamelnuances, hazelnoottinten, koperkleuren, parelblond en nachtzwart. Deze prachtige kleuren kun je combineren met de volgende kapsels voor winter 2010.

Omhoog
Veel designers kozen voor het haar omhoog met een knipoog naar de jaren 50. Zo zagen we getoupeerd haar, opgestoken kapsels en de haarband.

Gezien bij: Prada, Mulberry en Karl Lagerfeld.

Strak en glad
Strak en glad, dat is waar het om draait bij dit ietwat mannelijke kapsel. Bij deze minimalistische coupe draag je het haar glad en met een zijscheiding naar achteren.

Gezien bij: Stella McCartney, Balenciaga en Calvin Klein.

Grunge
De grunge haartrend kenmerkt zich door de net uit bed look. Het enige waar het omgaat bij dit kapsel is: als je haar maar rommelig zit!

Gezien bij: Blumarine, Marc Jacobs en Thakoon.

Faux bob
De faux bob, of te wel de nep bob, is een goede optie als je niet de schaar in je lange haar wilt zetten. Bij dit kapsel wordt het haar namelijk opgestoken of weggestopt, zodat het op een bob lijkt.

Gezien bij: Viviane Westwood, Chanel en Givenchy.

Paardenstaart
De paardenstaart is dit seizoen ook weer helemaal terug. De paardenstaart van deze winter is streng, strak en glad naar achter gekamd.

Gezien bij: Louis Vuitton, Miu Miu en Jil Sander.

Steil en sluik
Dit kapsel kenmerkt zich door glanzend, lang, steil haar. Bij deze coupe laat je het haar in een middenscheiding sluik langs je gezicht vallen.

Gezien bij: Gucci, Versace en Balmain.

Jaren 70
Kapsels geïnspireerd door de jaren 70 vierde hoogtij op de catwalk. Denk aan in lagen geknipt schouderlang haar à la Charlie’s Angels.

Gezien bij: Chloé, Roberto Cavalli en 3.1 Phillip Lim.

Weelderig gekruld
Weelderig volume dat is waar het om draait bij dit horizontaal gekrulde kapsel. Krullen worden naar de zijkant uitgekamd, zodat er een echt big hair kapsel ontstaat.

Gezien bij: Dior, Chanel en Junya Watanabe.

Add Your Comment