Koning Winter komt weer naar het land en op de catwalk waren net als voorgaande jaren heel wat verschillende haartrends te zien. Hier volgt een overzicht van deze kapsels voor winter 2012-2013.

Tijdens de fashionshows waren naast de modetrends ook weer de meest hippe kapsels te zien. Sommige haartrends leken veel op die van vorig jaar, maar er zaten ook een aantal opvallende nieuwe kapsels voor winter 2012-2013 tussen.

Paardenstaart


Een haartrend die we vaak terugzien is de paardenstaart en ook komend seizoen is deze weer helemaal hip. Zo stonden ze bij Jason Wu hoog op het hoofd en gingen ze bij Jil Sander voor een lagere staart. Als je het echt goed wilt doen, zorg je ervoor dat jouw paardenstaart deze winter zo strak mogelijk is.

Gevlochten of gedraaid


Populair onder de kapsels voor winter 2012-2013 was gevlochten en gedraaid haar. Dit zag je op verschillende manieren terug. Bij Fendi kozen ze voor gevlochten haarstukken, terwijl bij Valentino het haar bij elkaar werd gedraaid.

Pony’s


Verschillende designers gingen dit jaar voor iets anders dan een schuine pony. Zo waren zowel bij Versace als bij Marni lijnrechte pony’s te zien, die zorgden voor een geometrische look. Deze trend staat niet alleen leuk in combinatie met een boblijn, maar ook gecombineerd met lang haar.

Bouffant


Haal je haarlak maar alvast uit de kast, want deze winter worden we mee teruggenomen naar de jaren 60. De bouffantlook was op de catwalk als kapsel namelijk erg populair. Deze getoupeerde haarstijl was onder andere te zien bij Derek Lam en Anna Sui.

Scheiding


Net als vorig jaar zijn scheidingen deze winter helemaal hip. Zo was bij Diane von Furstenberg een lijnrechte zijscheiding te zien en gingen ze bij Chloé voor een wat rommeligere scheiding in het midden. Deze simpele haartrend mag je komend seizoen echt niet missen.

Gekleurd


Op de catwalk kwamen een aantal opvallend gekleurde kapsels langs. Wat betreft de kapsels voor winter 2012-2013 blijft het dan ook niet alleen bij dip-dyed haar dat we zagen bij Prada. Bij Jean Paul Gaultier kwamen namelijk ook geverfde haarscheidingen voorbij in de meest uiteenlopende kleuren.

Accessoires


Ook dit jaar mochten de accessoires niet uitblijven. Bij Dolce & Gabbana waren barokachtige haarbanden te zien en bij Rodarte kozen ze voor haarspelden met sterren. Met deze accessoires wordt zelfs van de meest simpele kapsels wat speciaals gemaakt.

Foto’s via Style