De lente is aangebroken en dat betekent dat die wollen muts voorlopig weer de kast in mag en het tijd is om je lokken te showen. Maar voordat jij een bezoekje aan de kapper brengt, vind je hier de kapsels van zomer 2012.

Op de catwalk zagen we niet alleen de nieuwe modetrends, maar ook de hipste kapsels kwamen voorbij. We hebben veel verschillende looks gespot; van jaren 50 lokken tot een atletisch chique wetlook. Ter inspiratie staan hier de leukste en opvallendste kapsels van de zomer 2012 op een rij.

Wetlook


Atletisch chique is de look van de zomer 2012. We zagen het niet alleen terugkomen in de creaties van veel verschillende designers, maar ook in de kapsels. Een coupe alsof je net door de regen hebt gefietst, is de nieuwe trend van aankomend seizoen. De wetlook zagen wij bij Alexander Wang, Chanel en Mark Jacobs.

Scheidingen


Vorig jaar waren het de preppy schuine scheidingen, maar deze zomer zijn de middenscheidingen een trend. Bij de catwalkshows van Burberry, Isabel Marant en Givenchy hadden veel modellen een strakke middenscheiding. Deze look hoor je nonchalant en sexy te dragen met lang, stijl en los haar.

Vlechten


De modewereld is nog steeds niet uitgekeken op vlechten. Het is al een aantal jaar trendy en ook deze zomer blijft de vlecht hip. De vlecht hoeft er niet piekfijn en netjes uit te zien. Aankomend seizoen hoor je de vlecht nonchalant en rommelig te dragen. Draaivlechten, ingevlochten knotjes en visgraatvlechten, alles mag! Vlechten hebben wij gezien bij de shows van Michael Kors en Valentino.

Opgestoken


Bij de shows van Chanel, Gucci en Jason Wu, kwamen er veel opgestoken kaspels voorbij. Deze zomer wordt het haar niet opgestoken met een simpel klipje, maar met accessoires die je bijna haarsieraden kunt noemen. Modellen hadden ook parels, diademen en aparte klipjes in het haar. Opgestoken haar kun je ook goed combineren met de vlechten trend.

Victory Rolls


Designers lieten zich niet alleen voor hun kledingontwerpen inspireren door het verleden, ook sommige kapsels voor zomer 2012 zijn gebaseerd op vroeger. Zo zijn de Victory Rolls geïnspireerd op de pin up look van de jaren 50. Op Fashion Week werd dit kapsel al gespot bij Miu Miu. Ook de celebrities Diane Kruger, Gwen Stefani, Katy Perry en Scarlett Johansson hebben zich gewaagd aan deze trend.

Golvend haar


Deze zomer wordt glamorous! Dit zien we niet alleen terug in de modetrends, maar ook in de kapseltrends. Een golvende en volumineuze coupe is de look van zomer 2012. We kwamen dit kapsel tegen bij de shows van Chloé, D&G, DKNY en Anna Sui. Deze look kun je creëren door krullen te maken, ze zachtjes uit te kammen en tot slot flink wat haarlak in je haar te spuiten.

Paardenstaart


We zagen het al een aantal seizoenen, maar ook deze zomer blijft de paardenstaart hot. De paardenstaart spotte wij bij Hervé Léger, Donna Karen en Ralph Lauren. De strakke paardenstaart domineerde de catwalk look, maar ook aparte creaties met accessoires, meerdere lagen en volume zijn een trend.

Foto’s via Style