Komt Yves Saint Laurent weer met couture?

Modenieuws door mode modeblog


Na de naamsverandering van Yves Saint Laurent naar Saint Laurent wil Hedi Slimane nog iets bij het modehuis veranderen. De ontwerper speelt namelijk met het idee om Yves Saint Laurent couture weer nieuw leven in te blazen.

Hoewel de eerste collectie van Hedi Slimane voor Yves Saint Laurent nog onthuld moet worden, is de ontwerper al druk bezig om zijn stempel op het modehuis te drukken. Zo zou hij het geweldig vinden om de Yves Saint Laurent couture collectie opnieuw te introduceren. “Haute couture is een feit voor Yves Saint Laurent en het komt op een dag wel weer terug! De prioriteit van vandaag ligt alleen bij het vernieuwen en ontwerpen van de ready-to-wear collectie,” zou de ontwerper volgens WWD hebben gezegd in een interview met Vogue Paris.

Ik zou het geweldig vinden als Yves Saint Laurent binnenkort weer te zien zou zijn tijdens de Haute Couture Week. Het modehuis is al zo’n 10 jaar niet meer actief op dit gebied. In 2002 werd besloten om met de lijn te stoppen omdat het door de gezondheid en leeftijd van Yves Saint Laurent en onenigheden met Tom Ford, die toen de ready-to-wear collectie ontwierp, niet meer realiseerbaar was.

Foto's via Style