La Collection Particulière Dior

Het modehuis Christian Dior viert dit jaar alweer zijn zestigste verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid komt het luxe designerlabel met een nieuwe exclusieve parfumlijn La Collection Particulière. De geuren gemaand Passage No.4, No.8 en No.9 zijn ontwikkeld door John Galliano en parfumeur Francois Demachy. Dior omschrijft de drie nieuwe geuren als “jewelled flowers”.

En inderdaad de geuren lijken net op juwelen, want de prachtige flacons zijn een ware lust voor het oog. Het parfum zit verpakt in een schitterend kristallen flesje. Dit soort parfumflesjes gebruikte Dior ook voor zijn allereerste geuren. De flacons zijn 75ml en komen in de kleuren blauw, wit en rood, wat misschien wel een verwijzing is naar de Franse vlag. Frankrijk is immers het land waar Christian Dior zijn modehuis zestig jaar geleden startte.

Elk van de drie geuren is geïnspireerd door aan andere bloem namelijk de roos, de iris en de tuberoos. De kleur van de gebruikte bloem komt terug in de flacon van het parfum. Zo is Passage No.4, ofwel Rose, rood. De notes van deze geur zijn roos gecombineerd met sinaasappel, peper, amber en muskus. Passage No.8, Iris, bestaat uit de ingrediënten viooltjes en iris, muskus en ambrette zaden. Geur nummer drie, Passage No.9 Tuberose, is gecreëerd door het samenvoegen van tuberoos met jasmijn, zachte patchoeli en vanille.

La Collection Particulière is vanaf 19 november uitsluitend te koop in de Dior boetieks. Om één van deze nieuwe geuren te kunnen bewonderen en in je bezit te krijgen, is een tripje naar het buitenland noodzakelijk. Aangezien Nederland helaas geen Dior shop telt. De dichtstbijzijnde Dior boetieks vind je in België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Add Your Comment