De Little Black Dress is bij veel vrouwen niet meer weg te denken uit de kledingkast en is dan ook bestempeld tot het beste ontwerp. Maar liefst 64 procent van de vrouwen kan niet meer zonder het korte zwarte jurkje.

Coco Chanel ontwierp in 1926 de Little Black Dress en nog steeds, jaren later, is dit het meest favoriete kledingstuk van vrouwen. Dit blijkt uit een Britse enquête, waar vrouwen werden gevraagd naar hun meest favoriete ontwerp. 64 procent van de 1.000 vrouwen die ondervraagd werden, kozen voor het zwarte jurkje.

Coca Cola

Het ontwerp van de Coca Cola fles en een Jaguar, staan op de tweede en derde plek in de top 10 beste ontwerpen. Ook Chanel no.5 hoort in het rijtje van de beste ontwerpen thuis, dit parfum staat met 47 procent op de zesde plaats.

Mocht je nog niet over een Little Black Dress beschikken, dan wordt het tijd om naar de winkel te rennen. Dit item mag namelijk in geen enkele kledingkast meer ontbreken. Het stijlvolle zwarte jurkje wordt allang niet meer alleen op begrafenissen gedragen, zoals in 1926, want tegenwoordig is er voor elke gelegenheid een perfect zwart jurkje te vinden!

Add Your Comment