Gisteren presenteerde Burberry zijn zomer 2011 collectie op de Londen Fashion Week. De Burberry show is het belangrijkste event van de Londen Fashion Week en dat was duidelijk te zien aan de vele celebrities, waaronder Sarah Jessica Parker en Alexa Chung, die aanwezig waren.

Christopher Bailey lijkt nog lang niet te zijn uitgekeken op het verleden van Burberry, want voor zijn zomer 2011 collectie dook de ontwerper opnieuw in de geschiedenis van het merk. “We kunnen alles zo vaak op een andere manier vertelen en het voelt elke keer weer anders, afhankelijk van de stemming en het moment,” liet Bailey weten. Dit leidde tot een show genaamd heritage biker, geïnspireerd door de motorrijder outfits die Thomas Burberry in 1900 maakte.

De modellen liepen over de catwalk gehuld in kleding die een soort van glamoureuze rock invloed had. Zo zagen we zwarte en beige leren bikerjacks die gecombineerd werden met leren treggings of jurkjes met daarop een dierenprint. Natuurlijk was ook de bekende Burberry trenchcoats weer van de partij. Deze was dit keer op de schouders bezet met studs, uitgevoerd in het leer of voorzien van stukken leer op de mouwen en kraag.


Qua accessoires had Bailey vooral gekozen voor felgekleurde items. De modellen hadden avondtasjes bij zich en dubbele riemen om in de kleuren blauw, groen en oranje. Daarnaast droegen ze torenhoge, lakleren, puntige pumps, waarmee één van de modellen een flinke smakkerd op de catwalk maakte.

Ondanks dat ene schoonheidsfoutje zette Burberry een prachtige show neer. Toch vond ik de collectie zelf niet erg vernieuwend, want Bailey had de collectie hier en daar duidelijk gebaseerd op zijn sterke collectie van deze winter. Maar waarschijnlijk mag dat de pret niet drukken en vliegt ook deze zomercollectie zo de winkels uit.

Add Your Comment