Louis Vuitton lanceerde onlangs de Animania collectie. Deze liefelijke lijn is geïnspireerd door de hobby van Reneé Vuitton.

Reneé Vuitton, de vrouw van Gaston Louis Vuitton, had een voorliefde voor houten dierenfiguren. Haar liefde was zelfs zo groot dat haar man haar in 1954 de eerste verdieping van de Louis Vuitton Avenue Marceau boetiek cadeau deed, die zij omtoverde in Salon de jouets. In 1970 werd de speelgoedzaak helaas gesloten.

Hoewel de houten dierenfiguren verzameling niet meer geheel in tak is, zijn er in het Louis Vuitton archief toch voorbeelden teruggevonden. Gebaseerd hierop heeft het label de Animania collectie ontworpen. De speelse lijn bestaan uit Louis Vuitton Monogram diertjes die verwekt zijn op accessoires gemaakt van Vernis leer.

De Louis Vuitton Animania collectie bestaat ondermeer uit vier kleine ronde portemonneetjes. Elk portemonneetje is voorzien van een andere Vernis kleur en een schattig Monogram beestje. De beestjes op de portemonneetjes zijn als volgt: Ecureil, de eekhorn, in Amarante, Coq, de haan, in Gris Art Deco, Oiseau, de zangvogel, in Rose Florentin en Lapin, het konijn, in Pomme d’Amour.

Ook zijn er 2 clutches in de vorm van een Oiseau, de zangvogel, in Bleu Nuit en Coq, de haan, in Amarante. Al deze schattige items kun je gebruiken als portemonnee of clutche, maar ze zijn ook erg leuk als hanger aan je tas.

Naast deze kleine leren accessoires bestaat de Louis Vuitton Animania collectie uit een drietal tassenhangers in de vorm van een eekhoorn, konijn en haan. Daarnaast zijn er ook rode, violet en koraalkleurige sjaals met daarop de beestjes.

Add Your Comment