Op de laatste dag van de Parijs Fashion Week 2012 werd de Louis Vuitton collectie voor winter 2012 onthuld. Marc Jacobs gebruikte hiervoor ditmaal geen carrousel maar een stoomlocomotief.

De Louis Vuitton winter 2012 werd gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week in het Cour Carrée van het Louvre. Marc Jacobs had de catwalk van een zwarte deken, een tikkende klok en heel veel stoom voorzien. In dit tafereel liet hij vervolgens een heuse Louis Vuitton trein binnenrijden.

Toen het enorme gevaarte eenmaal tot stilstand was gekomen stapten modellen begeleid door piccolo’s de trein uit. De piccolo’s droegen tassen met zich mee die varieerden van grote leren weekendtassen tot bowlingtassen van paardenhaar en clutches met kettingen.


De modellen waren gehuld in Mary Poppinsachtige kleding. Denk aan A-lijn jassen met juwelen knopen en rokken over broeken. Verder passeerden 7/8ste broeken, oversized jassen en Edwardiaanse hoeden de revue. Qua kleuren koos Marc Jacobs voor beige, blauw, geel, roze, oranje, groen, rood, paars en zwart. Ook gebruikte hij levendige prints en weelderige materialen zoals fluweel, satijn, zijde, veren, bont, krokodillenleer, pailletten en glanzende stenen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=COUxD5JLRrw[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment